fredag 16 juli 2010

Robert Swindells / Ormbiten

Författare: Robert Swindells
Boktitel: Ormbiten (originaltitel: Snakebite)

Förlag: Argasso
Antal sidor: 75
Utgivningsår: 2008 (på engelska: 2006)

Handling: Gängledaren Mark har trakasserat Alex i åratal. Nu tror han att Alex har tjallat på honom, och det gör ingen ostraffat. Mark har tänkt ut en plan, och han har många på sin sida. För Alex börjar läget bli desperat. Hur ska han lyckas slingra sig ur gängets fälla?

Adlibris

Det här är ytterligare en av Argassos lättlästa böcker. Jag har tidigare recenserat Swindells Knivsegg, men i den här boken är det alltså ormar istället för knivar som gäller. I likhet med Knivsegg är det dock huvudpersonen som fått problem med en gängledare. Däremot är protagonisten i den här boken, Alex, helt oskyldig. Han har alltså inte retat Mark när Mark var yngre, dvs. till skillnad från vad som var fallet i Knivsegg.

Vad som för handlingen framåt i den här boken är att Mark och en annan i hans gäng försöker att snatta och Alex råkar bli vittne till det hela. Mark svär då på att hämnas snarast möjligt och det är det som är bokens klimax. En annan sak som är viktig för bokens handling är att Alex får en giftfri, men ovanlig, orm i födelsedagspresent av sin farbror. Om jag sedan nämner att slutet på boken är väldigt förutsägbart kan ni säkert gissa vad som kommer att hända. Nej, den här boken var definitivt ingen Knivsegg. Godkänt får den, men inte mer.

Andra recensioner av Robert Swindells Ormbiten:
En bok om dagen
Frids bokrecensioner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar