måndag 12 juli 2010

Kate Cann / Textlek

Författare: Kate Cann
Boktitel: Textlek (originaltitel: Text game)

Förlag:
Argasso
Antal sidor: 82
Utgivningsår: 2006 (på engelska: 2004)

Handling:
Allt är bra i Mels liv, och det allra bästa är pojkvännen Ben. Han är trevlig, rolig och underbar att vara tillsammans med. Mel kan inte fatta att han har fastnat för just henne. Men så börjar hon få otäcka sms på sin mobil. De säger att Ben bara leker med henne. Att han tänker dumpa henne. Att han träffar någon annan. Är meddelandena bara från en avundsjuk rival, precis som hennes vän Lisa påstår? Eller är de sanna?

Boken Textlek är ett lysande exempel på vad som kan inträffa när det är bristfällig kommunikation i ett förhållande samt vad som kan hända om man låter ens oro fatta besluten åt en. Jag skulle vilja påstå att baksidestexten inte är helt sann för ett av Mels problem är att hon slutar visa upp meddelandena för Lisa när de fortsätter komma. Hon pratar inte ens med sin pojkvän Ben om smsen. Istället förväntar Mel mer och mer att det är sant och mår i gengäld allt sämre för var sms som anländer till mobilen.

Jag kan tänka mig att den tänkta målgruppen för den här lättlästa boken är tjejer på högstadiet. Jag tycker att boken var bra, och den visar verkligen på vikten av att kunna prata med sin respektive samt att kunna lita på sig själv och att den man är tillsammans med verkligen vill vara tillsammans med en. När Mel och Ben väl fick tala ut med varandra i slutet av boken visade det sig att den som skickat alla sms till Mel var en sociopatisk(?) tjej som gjort så här även tidigare för att få par att bryta upp. (Och sedan kunde Mel och Ben leva lyckliga i alla sina dagar ...)

Andra recensioner av Kate Canns Textlek:
En bok om dagen
Frids bokrecensioner
Maritas bibliotek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar