torsdag 15 juli 2010

Kim Olin / Beskyddaren

Författare: Kim Olin
Boktitel: Beskyddaren

Förlag: Argasso
Antal sidor: 188
Utgivningsår: 2008

Handling: En krypskytt stryker omkring i Pulverland och terroriserar den nye knarkbossens närmaste medarbetare. Spåren efter den mystiske skytten är få, och under sin jakt på sanningen har Simon snart hamnat i sin västa sits någonsin.

Adlibris

Johnny var ingen polis, i själva verket ville han starta krig mellan Tobias gäng och Black Hands för att kunna utplåna dem på en och samma gång och själv ta över makten i Pulverland. Som tack till Simon erbjöd Johnny honom såväl lägenhet som jobb. Fast Simon hade bestämt sig för att göra ett nytt försök att gå i skolan, vilket inte gick vidare bra.

Simon tackar till sist ja till att jobba för Johnny och kan flytta in i en ny lägenhet där han och Elsa kan vara tillsammans så mycket de vill. Tobias överlevde dock Johnnys attack så kan det möjligen vara Tobias som är krypskytten som skjuter Johnnys medarbetare?

I likhet med förra boken börjar Simon tvivla på om han verkligen vill jobba för gangsterbossen. Johnny. Det visar sig snabbt att han är helt hänsynlös och tvekar inte det minsta när det gäller att ta livet av de som misshagar honom. I likhet med förra boken blir Simon kontaktad av någon som vill bli av med den nuvarande gangsterbossen, frågan är bara om Simon än en gång ska byta sida...

Jag tycker att boken påminner väl mycket om föregående bok ibland, men i likhet med Avhopparen är Beskyddaren spännande och håller hela tiden ett högt tempo. De är båda två riktiga sidvändare. Del två är dock aningen mer komplex, och den innehåller mer av det som redan varit. Anser man att ettan var för våldsam kommer man inte att uppskatta att våldet utökats en del i den här boken. Där det främst var misshandel i den förra boken (bortsett från slutet då Johnny tog över genom att avrätta ett antal personer ur de två dåvarande gangstergängen) är det istället avrättningar och poliskorruption i den här boken.

Andra recensioner av Kim Olins Beskyddaren:
En bok om dagen
Lilla O
Frids bokrecensioner

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera