måndag 12 juli 2010

Pete Johnson / Shut it!

Författare: Pete Johnson
Boktitel: Shut it!

Förlag:
Barrington Stoke
Antal sidor: 64
Utgivningsår: 2009

Handling:
Andy and Ben always fight - the way brothers do. But one day Ben goes too far. And Andy's had enough. He's not going to talk again. Not at all. Not even once. For a month.

He's an instant celebrity! How long will his fame last? And what if he needs to say something really important?

Jag tror inte att den här boken översatts till svenska och det tycker jag är synd för det är en rolig bok som är skriven för bokslukaråldern. Andys storebror Ben håller hela tiden på och retar honom på olika sätt och vis och mamma brukar alltid ta Bens parti. Nu har Andy fått sin första flickvän och Ben försöker på olika sätt och vis sabotera för sin lillebror när han bjudit över henne. Till sist blir Andy rasande på Ben och flickvännen, Tara, tycker nog att det är dags för henne att gå hem då. Andy blir givetvis inte mindre missnöjd med sin storebror och han bestämmer sig då för att inte säga ett knyst på en hel månad.

Dagen efter verkar inte Tara vilja prata med Andy, men det gör egentligen inte så mycket för Andy har ju ändå bestämt sig för att inte säga något alls under den kommande månaden. Det här leder givetvis till att skolkamraterna gör allt de kan för att försöka få honom att prata, men de tycker att det hela är ett rätt roligt initiativ. Lärarna tycker inte att det är fullt så roligt, men Andy kan inte riktigt förstå varför. Innan kunde de klaga på att man pratade för mycket, och nu klagar de på att man säger för lite. Och visst, Andy har förstås möjligheten att svara på frågor genom att skriva lappar ...

Slutet blir inte alltför överraskande, men boken är definitivt läsvärd. Då boken är skriven på lättläst engelska kanske den fungerar bättre för högstadiet än för mellanstadiet, men jag hoppas verkligen att exempelvis Argasso väljer att översätta den för det är den värd.

Andra recensioner av Pete Johnsons Shut it!:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar