måndag 12 juli 2010

Nigel Hinton / Utpekad

Författare: Nigel Hinton
Boktitel: Utpekad (originaltitel: Until proven guilty)

Förlag: Argasso
Antal sidor: 105
Utgivningsår: 2008 (på engelska: 2006)

Handling: Nathans värld har rasat samman. En flicka är död och polisen misstänker Nathans pappa för mordet. Allt talar för att han är skyldig och situationen verkar hopplös - till Nathan gör en oväntad upptäckt.


Nigel Hintons Utpekad är en spännande och lättläst bok som är skriven till dig som är i högstadieåldern. Vad skulle man själv göra om ens pappa blir anklagad för mord? Och varför var pappa försenad när vi skulle träffas för att fiska? Och hur fick han det där rivsåret på armen? Och varför finns pappas DNA under naglarna på den mördade kvinnan? Och har Nathans pappa dödat de andra kvinnorna som påträffats tidigare?

Dessutom är det mobbstämning utanför familjens dörr. Det spelar ingen roll att Nathans pappa ännu inte har blivit dömd, och att hans familj dessutom inte tycks ha det minsta med några mord att göra.

Fast kan den vita skåpbilen som höll på att köra över Nathan när han var på väg för att fiska med pappa ha något med mordet att göra? Nathan bestämmer sig för att leta reda på skåpbilen, och till sist hittar han skåpbilen, som visar sig tillhöra Nathans bästa kompis pappa.

Utpekad är möjligen snäppet för kort, men spänningen hålls vid liv ända till bokens slut. Man får som läsare inte veta om pappan begått morden eller inte före bokens allra sista sidor. Jag kan helt klart rekommendera boken om läsaren är ute efter att få läsa en tämligen tunn och spännande bok.

Andra recensioner av Nigel Hintons Utpekad:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar