torsdag 5 augusti 2010

Ron Jeremy / Hårdaste mannen i showbiz

Författare: Ron Jeremy
Boktitel: Hårdaste mannen i showbiz (originaltitel: The Hardest (Working) Man in Showbiz)

Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 343
Utgivningsår: 2009 (på engelska: 2007)

Handling: Den största porrstjärnan genom tiderna är utan tvekan Ron Jeremy. Han är inte bara en porrskådespelare, han är en institution för hela den pornografiska världen. Han är en världskändis lika berömd för sin livsstil som för sin "skådespelartalang".


Vissa böcker kan man uppskatta, men ändå aldrig ens komma på tanken att rekommendera dem för de högstadieelever jag kommer att komma i kontakt med om ett par veckor, det här är en av dem. Det har kommit en del självbiografiska böcker av porrskådespelare och prostituerade de senaste åren, det här är en av dem. Jenna Jamesons bok var jag inte alltför förtjust i. Den var förvisso intressant, men det kändes som att var gång boken började förlora i tempo blev hon våldtagen. Missförstå mig inte, våldtäkter är inget jag förespråkar, men jag förespråkar heller inte att nyttja beskrivningar av det i ett spekulativt syfte. Traci Lords bok borde jag redan på förhand insett skulle vara tråkig, hennes porrfilmskarriär var inte vidare lång och behandlade främst hennes b-filmskarriär. Det kan förvisso innebära spännande läsning, men det kräver att man är en spännande person. Det känns det inte som att hon är. Jag har även läst Belle de Jours första bok, och den är desto mer underhållande. Ärligt talat, den främsta anledningen till att man läser den här typen av böcker torde vara att man vill höra lite saftigt sexskvaller från folk som lever på sex, och det är precis vad Belle de Jour och Ron Jeremy levererar.

Det här är förmodligen inte en bok för den som anser att porrbranschen är helt förkastlig och att branschen utnyttjar alla aktörer intill sista spermadroppen. Ron Jeremy verkar inte ha minsta problem med att ha varit med i över 2 000 porrfilmer. För att ta det som var negativt med Ron Jeremys självbiografi: det kunde definitivt varit med fler anekdoter från inspelningar av de där 2 000 porrfilmerna. Likaså kunde det ha varit något mindre namedropping. När det tillför boken något är det givetvis berättigat, men ofta upplevde jag namedroppingen som skryt om att han har träffat den och den personen. Vad man får i den här boken utöver namedropping är underhållande läsning, men boken är näppeligen att betrakta som ett seriöst inlägg i någon porrfilmsdebatt, vilket jag inte bryr mig det minsta om. Köp/låna boken och förbered dig på att få några timmars trivsam läsning om världens mest kände porrfilmskådis!

Andra recensioner av Ron Jeremys Hårdaste mannen i showbiz:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar